Besök i golfens hemland

Som den uppmärksamme och vetgirigare golfaren vet, så har den moderna golfsporten mycket av sin historia i Storbritannien och framförallt i Skottland. Det sägs att golf i sin tidigaste form uppfanns i Kina, men utan den popularitet som växte i Skottland under senare delen av 1800-talet och framåt, så hade sporten troligen inte varit detsamma som vad den är idag. Den äldsta golfbanan i världen är inte överraskande också skotsk. 

Skottland – mycket mer än bara golf

Skottland har många olika ansikten, man har golftraditionen, whiskyn, en vacker natur, en spännande historia och en massa annat. Mer än nog för att vilja besöka landet. Här ska få tips på några platser och aktiviteter som är värda att besöka vid din Skottlandsvistelse.

  • Stirling Castle – Stirling Castle är en historisk fästning i staden Stirling. Detta är och har varit, för skottarna, en av de viktigaste platserna i landet. Flertalet konungar och drottningar har vid denna plats blivit krönta. Berget som fästningen är belägen på, var tidigare en vulkan. Det var historiskt också en säker plats, och lätt att försvara eftersom fiendens endast hade möjlighet att anfalla från ett håll då slottet i övrigt omgivet av höga klippor.
  • Besöka whiskydestilleri – Detta är en given punkt på att-göra-listan då man besöker Skottland. Vill du lära dig något om whisky så är det hit du skall bege dig. I Skottland finns tre huvudtyper av whisky, grain, malt och blended whisky. Vill du lära dig skillnaderna mellan de olika typerna och vars de tillverkas så har du här en mycket intressant dag framför dig om du väljer att besöka ett destilleri.