Poker – en sport eller inte?

Det har länge diskuterats huruvida poker ska räknas som en sport eller inte. Trots att poker har erkänts som en sport i internationella sammanhang finns det fortfarande de som inte håller med. Vissa argumenterar för att det är ett casinospel och bara handlar om pengar, medan motparten hävdar att det kan likställas med schack och bridge.poker_99975680

Vad är en sport?

För att ett spel ska räknas som en sport “på riktigt” behöver den erkännas av Internationella Olympiska Kommittén, IOK. Enligt källor erkände IOK poker som en sport redan 2010. En sport är ett spel med fastställda regler som baseras på skicklighet, det ska med andra ord inte vara tur som avgör utgången.När det kommer till att avgöra om poker kräver skicklighet, räcker det att följa turneringarna. På de stora liveturneringarna i Las Vegas är det ofta samma namn som kommer upp. De riktigt duktiga spelarna är de som vinner de stora pengarna, om och om igen. För att ligga på toppen behöver man övning, talang och skicklighet, precis som i vilken sport som helst.

Bli en pokerstjärna

Att bli duktig på poker är inte helt lätt, det kräver övning och tålamod. Efter att poker började räknas som en sport skrivs det nu om det i de stora sportbladen. Man kan hitta en mängd artiklar med tips ifrån stora pokerspelare där de delar med sig av sin kunskap. Flera pokerproffs poängterar vikten av att öva och inte stressa. Att ta det lugnt och sakta lära sig spelet är oftast bättre än att satsa för mycket på en gång. För att få mer speltid kan man kolla in det stora utbudet och träna upp sin skicklighet. Efter ett tag kan man vara med i mindre turneringar och till slut kanske du blir landets nästa pokerstjärna.