Träning för discgolfspelare

Att träna för discgolf innebär först och främst att vara i god nog form för att hålla på med sporten. Detta kan åstadkommas med lite grundläggande träning. Därefter gäller det att träna på de sakerna man måste kunna göra i själva sporten.

Många kanske inte skulle tro det, men discgolf kan faktiskt vara relativt påfrestande för kroppen. För att vara i god form för discgolf är det rekommenderat att man satsar på både styrketräning och stretching.  En program för nybörjare kan därför vara ett bra ställe att börja på.

Utöver detta är det även bra att ha lite kondition. Detta kommer att hjälpa en att hålla tempot och inte tappa flåset under en dag på banan. Cykling är ett hett tips för de som vill förbättra konditionen, då det är något man kan göra till vardags. Se bara till att cykla på duglig cykel och överväg att köpa en ny om den gamla börjar ha lite väl många år på nacken. För att bli bra på discgolf är det huvudsakligen tre olika typer av kast man måste träna in: det första är en långt rakt utkast, det andra är en kortare rakt kast för inspel och slutligen måste man kunna putta med precision på en distans på omkring fem meter. Här finns inga direkta genvägar, utan det är bara att träna kast på kast och försöka hitta det som känns naturligt. Det bästa är ju om man kan hitta en erfaren spelare eller instruktör som kan visa en korrekt teknik. Tänk även på att träna i olika vindförhållanden för att få en känsla för hur detta påverkar olika typer och längder av kast. Söker man utrustning riktade till mer professionella spelare kan man titta in på denna butik där allt från discar till kläder går att hitta.