Utveckla din greppstyrka samtidigt som du använder lyftremmar

För den som regelbundet tränar tyngdlyftning är lyftremmar inget nytt. De har blivit ett standardtillbehör i gymvärlden. Men medan lyftremmar kan vara en riktig livräddare när det kommer till att hjälpa dig lyfta tyngre vikter, finns det en oro att beroendet av dem kan hämma utvecklingen av greppstyrka. Här kommer vi dyka ner i hur du kan balansera användningen av lyftremmar samtidigt som du fortsätter att bygga på din naturliga greppstyrka.

Shoppa dina Lifiting Straps online

NT Gear erbjuder högkvalitativa lyftremmar, skräddarsydda för seriösa atleter. Genom att kombinera robusthet med komfort, försäkrar sig NT Gear om att varje produkt möter de tuffaste kraven inom tyngdlyftning. När du väljer lyftremmar från NT Gear, investerar du inte bara i din träningsprestation, utan även i långvarig kvalitet och hållbarhet.

Förståelse för lyftremmarnas roll

Lyftremmar är utformade för att ge en förlängning av ditt grepp, vilket möjliggör att du kan hantera tyngre vikter än vad ditt grepp annars skulle tillåta. De är särskilt användbara i övningar som marklyft, där den totala styrkan i ryggen och benen kan överstiga greppstyrkan.

Men, om de används för ofta, kan lyftremmar bli en krycka som hindrar greppstyrkans utveckling. Ett starkt grepp är avgörande inte bara för lyft utan även för andra funktionella rörelser och aktiviteter i vardagen.

Metoder för att stärka greppet

Dedikerade greppövningar

Även om lyftremmar är en del av din träningsrutin, kan du fortfarande lägga till specifika greppövningar i din träningsplan. Farmers walks, greppplattor och till och med klättring kan ge dina händer, fingrar och underarmar den träning de behöver.

Cykler med och utan lyftremmar

Ett annat sätt att säkerställa att ditt grepp inte hamnar i skymundan är att ha specifika dagar eller veckor där du medvetet tränar utan remmar. Detta kan vara en cykel av två veckor med remmar följt av en vecka utan, eller att välja vissa övningar där du inte lutar dig mot ditt träningshjälpmedel.

Slutliga tankar

Medan lyftremmar absolut har sin plats inom tyngdlyftning, är det viktigt att komma ihåg att utveckla greppstyrka också är av yttersta vikt. Genom att införliva både specifika greppövningar och cykliska perioder av träning med och utan remmar, kan du se till att ditt grepp inte hamnar på efterkälken. Ditt grepp är trots allt en av grundpelarna i din styrka. Så nästa gång du når efter de där remmarna, fråga dig själv: “Är det dags att utmana mitt grepp idag?” Och kanske, bara kanske, väljer du att lämna dem i väskan.