Så börjar du med golf

Från att ha varit en sport för överklassen har nu golf blivit en folksport utan dess like. Vem som helst kan nu påbörja resan mot lägre handicap utan allt för stora kostnader eller tidigare kunskaper. Nedan tänkte vi gå igenom några av de viktigaste stegen. nybörjare golf

Kontakta klubb

Det första steget för att komma igång brukar vara att gå igenom vilka golfklubbar som finns i din närhet samt vad de erbjuder. Kontakta dem gärna och se vad de kan göra för dig som nybörjare. Vilka utbildningar de erbjuder samt vad det kostar ett bli medlem.

Gå utbildning

När du väl har valt en klubb du tror är bra så är det bara att boka din nybörjarutbildning. Denna skall innehålla allt det du behöver veta när det gäller både teori och praktik för att kunna skaffa grönt kort. Precis som med en körkortsutbildning så räcker det dock inte att man går kursen, man behöver även träna själv för att sedan slutligen kunna genomföra ett lyckat prov.

golf-ballsSkaffa utrustning

Även om man ofta får låna golfutrustning under nybörjarutbildningen så kan det sedan vara bra att införskaffa egen om man vill öva själv. Utrustning går idag att köpa online på till exempel Sportamore.se där det går att hitta allt ifrån klubbor till kläder.

Skaffa grönt kort

Att få grönt kort innebär att man har nått grundnivån för en golfare. Man får då ett handicap på 54 och och kan då påbörja sin resa av självförbättring. Varje gång du sedan spelar med en “fadder” har du då ha en möjlighet att förbättra ditt handicap om du får bättre än 18 poäng på en niohålsrunda(eller det dubbla på 18 hål). Din fadder kan då verifiera ditt spelresultat och du får ett officiellt bättre handicap.