Frisbeegolf som festspel

Även om vi på denna sidan ser Discgolf som den seriösa sport den förtjänar att vara så går det inte att förneka att den lite vardagligare versionen även är ett klockrent festspel. För att hylla det så tänker vi här och nu gå igenom några andra av de roligaste festspel som finns idag, världen över.

Poker

Att spela poker i goda vänners lag är något som är lika roligt som det är spännande. Varianterna av denna klassiker är närmast oändliga och kan anpassas efter hur gruppen ser ut och hur mycket poker de har spelat innan. Det kan dessutom vara passande att låta poker vara en del av en till exempel en femkamp där vinnaren av varje gren får poäng som räknas mot vinsten.

Ahlgrens bilar

Dessa klassiska bilar har fått en egen partylek där du för en gångs skull inte skall stoppa dom i munnen. Leken fungerar så att en större mängd Ahlgrens bilar läggs i en skål så att alla tävlande kan nå dem. Utmaningen är sedan att under en förutbestämd tid sätta fast så många bilar som möjligt på ansiktet. Detta gör man genom att slicka på dom och sedan helt enkelt trycka fast dem på huden. Vinnaren är alltså den som har fått fast flest bilar. En otroligt löjlig och rolig tävling som fungerar för både stora och små.

 

Charader

Denna leken behöver knappast vidare introduktion. För att göra det hela lite mer intressant så kan man bestämma ett område som orden eller meningarna skall komma från. Det kan handla om till exempel filmtitlar, djur eller kändisar. Detta gör spelet enklare i alla stadier, både när man skall komma på orden som när man skall försöka gissa dem, utan att ta bort det roliga.