Utomhusträning

Vare sig det handlar om frisbeegolf, golf eller någon annan sport som utövas utomhus så har de gemensamt att det alltså sker ute i friska luften. Ja, ibland kan den vara väldigt frisk till och med, och ibland kan den snarare vara kvävande het, den där luften. Utifrån hur vädret ter sig så måste man också klä sig, och i vårt härliga land har vi minst sagt en varierad väderlek.

Rätt kläder och utrustning

Beroende på sport så är kravet på rätt utrustning olika stort, men att klä sig rätt bör man. Det brukar klyschigt heta att man det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Det stämmer väl något sånär, när det inte handlar om extremer åt något håll i väderleken. Men nog om vädret nu, hur ska vi då klä oss?

Som sagt har ju typen av aktivitet med att göra vad du ska ta på dig. Om du ska ut på en löparrunda i snålblåst och duggregn så är det en bra idé att ha en t-shirt eller en underställsöverdel samt dess underdel under en träningsoverall i vindtyg. Dessutom är ett par rejäla löparskor att föredra för att vara så skonsamt för din kropp som möjligt.

Det är något som ibland glöms bort då man ofta inte vill spendera en förmögenhet på löparskor. Men det är faktiskt så att man i längden tjänar på att göra den investering det faktiskt kan kännas som att det är, att köpa skor med låg vikt och god dämpning för hela foten. Dessa är i regel ganska mycket dyrare än budgetalternativen, men i regel så håller de längre och du slipper läkarkostnader för ryggproblem.

Se till att inte träna om du känner att du har någon form av virus i kroppen. Även om det kan kännas sköänt att få vara utomhus och träna så är det inte bra att träna om man har någon form av förkylning. Du får gott stanna inomhus och kurera dig på bästa sätt tills du blivit frisk och kan ge dig ut i löpspåret eller vilken utomhusträning du valt att hålla på med.