Träna på utegym

Att träna utomhus har aldrig gått ur modet och nu är det mer populärt än någonsin! Att kombinera frisk luft, träning, sol och natur gör att att träningen blir en härlig upplevelse och stärker både kropp och själ samtidigt.  

Utegym

Utegym byggs som aldrig förr, över hela Sverige kan man hitta nybyggda utegym. Stockholms kommun har satsat hårt och har under loppet av två år färdigställt 11 utegym. Ett utegym är ett gym som byggs fast i marken, så att det inte går att flytta på. Det är oftast redskap där man använder sin egna kroppsvikt. Det byggs vanligtvis i parker och fungerar som en mötesplats. Utegym är gratis och tillgängligt för alla. Eftersom man använder sin egna kroppsvikt och det går att variera träningen på oändligt många sätt så passar det gammal som ung, tränad som otränad.Många vill göra mer än att bara springa, cykla, promenera när de tränar utomhus, och då är ett gym ett väldigt bra komplement. Man kan enkelt värma upp med en promenad/joggingtur till gymmet, träna och sedan varva ner med en promenad tillbaka till hemmet. Om det finns en lekpark bredvid utegymmet så är det bara att ta med barnen och låta dem leka medan de vuxna tränar. Toppen för hela familjen! 

Säkerhet

Det är viktigt att gymmet är av EU standard för att säkerheten ska vara på topp. Det är även viktigt att det är ett träslag som inte ger stickor, ofta är det metall där man håller i med händerna. Belysning och att området inte ligger avskilt är viktigt för att det ska kännas säkert att träna på på alla tider och för att det inte ska vara för mycket vandalism.Kolla upp vart ditt närmaste utegym är. Ta på dig träningskläder och springskor. Spring ut, träna, njut av solen och den friska luften. Det kommer att få dig att må gott!